Kokemuksia harjoituksesta

Re: Kokemuksia harjoituksesta

ViestiKirjoittaja OH3GUT » 18.09.2008 22:29

Osallistuin harjoitukseen Pohjois-karjalan johtoasemalla onkamossa. Minä ja Jussi OH7KNV otimme vastaan sanomia Outokummun, Nurmaksen, Joensuun ja kiteen soluilta, jotka toimitimme aluevastaavalle eli Matille OH7AZC, joka puolestaan lähetti sanomat edelleen Ikaalisiin tai vastasi tulleisiin kysymyksiin, vastaukset me taasen palautimme takaisin kysymyksen lähettäjälle.

Ennen harjoitusta kävin läpi ohjeita sanomaliikenteeseen sekä ihmettelin sanoma-,kuittaus-, loki-, ja asemapäiväkirja lomakkeisiin ja mietin pitääkö papereita tosiaan olla niin paljon. Onnekseni harjoitusta edeltäneenä ilta Matti piti pienimuotoisen opetustilaisuuden jossa selvitettiin sanomaliikennettä ja miksi lomakkeita on niin paljon ja mitä niihin kirjataan. Samalla painotettiin että rauhallisesti pidetään yhteys ja täytetään paperit ja kun kaikki on valmista niin sitten vasta otetaan uusi yhteys. Jopa tällainen hiljainen hämäläinenkin alkoi pikkuhiljaa ymmärtään ja mieleen hiipi ajatus että kyllä tämä tästä.

Aamulla viimeistelimme asemamme toimintavalmiuteen, järjestelimme paperit varasimme paljon kyniä ympärillemme ja otimme muutaman yhteyskokeilun jossa saimme iloksemme huomata että yhteys Nurmekseen (HF)toimii hienosti, kuin myös kaikki VHF yhteydet muihin soluihin, eli Harjoitus voi alkaa!

Jännittää!! 10.58 kaksi miestä, Minä ja Jussi istumme rigien äärellä ja katsomme toisiamme ja mietimme mihin olemme ryhtyneet, päässä ei ole yhtää muistikuvaa mitä pitää tehdä kun joku kutsuu, mitä kirjataan ja mitä sille sanomalle tehdään ym.ym. Pikainen vilkaisu papereihin ja kyllähän ne asiat muistui mieleen. 11.00 haukoitus jää kesken kun rigistä alkoi kuulua meidän kutsu - se on menoo ny! sanoin Jussille ja siitähän se neljän tunnin rumba alkoikin. Toinen oli kirjurina kun toinen piti yhteyden, ensimmäiset yhteydet meni todellakin harjoitellessa, paperien täyttöä olisi pitänyt sittenkin harjoitella enemmän, kaikki meni melko mukavasti, kunnes jonossa alkoi olemaan useampi yhteys VHF:llä ja HF:llä jouduimme sanomaan usesti että -ODOTA ja merkkasimme aseman "odotuslistalle" ja siitä SUURI KIITOS että jokainen jaksoi odottaa omaa vuoroaan. Jossain vaiheessa kun sanomia oltiin otettu vastaan jo aikas reilusti, tuli meidän vuoro lähettää sanomia ja kuittauksia (samalla myös ottaa vastaan) ja siinä vaiheessa pöydällä oleva paperien määrä olkoi olla jo niin suuri että pelättiin että nyt ne sekoavat, mutta tilanne rauhoitettiin ja hetken huilin jälkeen aloimme selvittämään paperipinoa, joka hupeni yllättävän nopeasti ja taas voitiin jatkaa "puhtaalta pöydältä". Välillä oli muutaman minuutin hiljaisempi hetki joka käytettiin pöydän siivoamiseen ja hien pyyhintään.

Harjoituksen päätyttyä huomasin, kun olin järjestänyt kaikki paperit nippuihin siivonnut pöyän ja sammuttanut rigit niin edelleen hikipisaroita oli otsalla ja korvissa kuului radioiden suhina ja muutenkin oli väsynyt mutta onnellinen olo eli rankka reissu! kivaa oli vaikka en kyllä kauhean hyvin muista yksittäisiä tapahtumia, paitsi yksi mikki alkoi kiukutella kesken yhteyden mutta viesti meni silti perille (menihän?)
Jussin kanssa pohdimme tuota paperi asiaa, joka on puhuttanut paljon ja ihmettelimme sitä jos meidän oli vaikea saada sopimaan kaikki tarvittavat lomakkeet pöydälle joka oli sentään melkein 2m leveä+ apupöytä niin kuinka autoasemat pystyivät työskentelemään. Todettin vaan että -ehkä amatöörit on niin kovia jätkiä ja likkoja että niiltä onnistuu mikä vaan! ;)

Kiitos että sain olla mukana Turva 2008 harjoituksessa.

Terveisin
Vesa OH3GUT
Siivikkala
Ylöjörvi
OH3GUT
 
Viestit: 1
Liittynyt: 17.09.2008 19:52
Paikkakunta: Siivikkala

Edellinen

Paluu TURVA kriisiviestitysharjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron