Kalakukko 2014 pääsiäismaanantaina 21.4.

Kotimainen Kalakukko-kilpailu järjestetään tulevana pääsiäisenä hieman poikkeuksellisesti: Kilpailun järjestänä on Kuopion Seitoset, OH7AA; mutta lokien tarkastuksesta ja tuloksien laskemisesta vastaa Pohjois-Karjalan Radiokerho ry., OH7AB. Aidolla seiska-piirin yhteistyöllä saadaan varmaan tänäkin vuonna kaikille osanottajille mukava ja rentouttava hamitapahtuma.

Toisena pääsiäispäivänä, 21.4., modet ovat perinteisessä järjestyksessä ensin SSB (10-12 SA), sitten CW (13-15 SA) ja lopuksi RTTY (16-17 SA).

Säännöt kisasivuilla

Pääosin vanhoilla säännöillä

SM-Kalakukko 2011-kilpailua varten säännöt rakennettiin täysin uusiksi silloin juuri valmistuneen Hessun, OH6XY; laajan kotimaisen kilpailukyselyn tuloksien mukaan. Hyvää pohjaa on tämän jälkeen muutettu pieteetillä. Tämän vuoden säännöt ovat käytännössä samat kuin viime vuonna, mutta ..

1)  Lokipakkoa ei edelleenkään ole!

Kalakukossa ei ole lokipakkoa eikä vasta-asemaa rangaista eikä pisteitä vähennetä sen vuoksi, ettei toisen aseman lokia ole tullut. Näinhän on kaikissa kansainvälisissä kilpailuissa mukaan lukien puolikotimainen NRAU. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kaikkia yhteyksiä tarkistettaisi ja etteikö lokien lähettämiseen kannustettaisi!

Mikäli muiden lokeista ei löydy varmistusta siitä, että joku asema on ollut äänessä, järjestäjät viime kädessä ottavat yhteyttä ja pyytävät kusotietoja.

2) Sekä paperi- että sähköisten lokien palautusaika nyt viisi päivää!

Yhä useampi lähettää työskentelee kisan tietokoneelta ja sähköinen loki on siis käytännössä valmis heti kilpailun loputtua. On siis turha ylläpitää kahden viikon tai edes viikon  ”dead line” -aikaa lokeille. Ei ne lokit siitä parane mutta saattavat unohtua! Jopa CQWW:ssa, jossa pidetään tuhansia ja tuhansia yhteyksiä, on lokien palautusaika lyhennetty kuudesta viikosta viiteen päivään! Myös aiemmat Kalakukko-kilpailut todistavat, että valtaosa lokeista tulee sisään kahden ensimmäisen päivän jälkeen.

Lyhyempi palautusaika mahdollistaa myös, että lopulliset tulokset saadaan nopeammin ulos. Kalakukon lokien viimeinen palautuspäivä on siis lauantai 26.4.2014

3) Paperilokeja ei tarvitse puhtaaksikirjoittaa!

Kalakukko kannustaa lähettämään myös paperilokit. Uutena kannustimena lokien lähettämiseen on, että emme edellytä tai pakota kirjoittamaan sitä paperilokia puhtaaksi! Voit myös vaikkapa skannata sen paperilokin ja laittaa sähköpostin liitteeksi!

Tottakai paperilokit siirretään sähköiseen muotoon, mutta tämä tehdään sen jälkeen kun kaikki sähköiset lokit on käsitelty ja paperilokeista tallennetaan vain ne yhteydet, jotka eivät vielä löydy muista lokeista!

4) Kilpailuluokkiin lisätty RTTY QRP-luokka!

Kilpailuluokista jokainen löytää luokan, joka vastaa omia taitoja, kokemusta tai aseman ”hyvyyttä”. Kilpailija voi osallistua kaikiin niihin luokkiin, joiden ehdot hän täyttää. Viime vuonna luokkiin lisättiin YL-luokka ja tänä vuonna lähinnä teknisenä lisäyksenä RTTY QRP-luokka (5 W tai alle), joka on yksi SM-osakilpailun luokista.

Tuloksien läpinäkyvyyden ja tarkistuksessa aina tapahtuvien virheiden korjaamiseksi kaikki lokit – paitsi tarkistuslokit – ovat nähtävissä pian tulosten valmistumisen jälkeen sivulla www.oh7ab.fi. Viikon reklamointiajan jälkeen tulokset vahvistetaan!