Kommentteja kilpailijoilta ja keskustelupalstoilta, päivitetty 7.6.2011

* SM kisat ja harrasteen saama myöteinen julkisuus
Tässä on unohtunut koko harrasteen saama myönteinen julkisuus, jossa palstamilliä ja kuvia on saatu julkisuuteen ennätysmäärä. Toivotaan että tähän SM-kilpailu- ja markkinointi projektiin kuuluu myös yhteenveto jossa saamme yhteenvedon julkisuuteen. Tuskin se raportti erästä liittoa kiinnostaa, koska se ei ole hallitukselta lähtöisin vaan sen eräs aktiivinen jäsenkerho ideoi ja toteutti.

Sisäänpäinkääntydeisyyden tyyliin kuuluu, että tätäkin yritetään ampua alas ja mollata, jopa ex hallituksen jäsenten taholta.

Toiset suunnitelee ja tekee erinomaista työtä harrasteelle. Ja toiset vaan yrittää ampua alas ja estää kaikin tavoin jopa tulevia tapahtumia.

Näillä sitä harrasteen talkooperusteista vahvistetaan ja saadaan jäsenmäärät kasvuun.

Onnea ja menenestystä valitulle kilpailuohjaajalla Timo Korhoselle, kynnettävää sarkaa taisi tulla tuvan täydeltä. Kotimaan kisoihin sopiva malli on jo olemassa, sitä vain monistamaan ja markkinoimaan se kisoja järjestäville kerhoille.
Pertti, OH5TQ

* Tuusulanjärven Uutiset kävi juuri haastattelemassa, OH-pileuppi oli aika kova näytöskusossa (kun toimittaja piti itse yhteyksiä Second Operaattorina 80 metrillä.)
Olette Te aika epeleitä siellä Pohjois-Karjalassa! 73
        Kari, OH2BP

* Suuret kiitokset kilpailusta!
Ja tietenkin myös mahdollisesta ”kunniakirjasta” Mielessä kyllä häivähti epäilys,että onko nämä tulokset tosiaan lopulliset? Muuten, kilpailussa käytin asematunnusta OH5UFO
Tunnus OH1TN ei ollut käytössä CW-osassa, joten sitä on turha mainita. OH5UFO on henkilökohtainen,  ei esimerkiksi kerhoasema. Että tälläinen tapaus tällä kertaa
Hyvää kesää toivottaa
Reiska, OH1TN/OH5UFO

* Moro, 
Kävi toisenkin lehden haastattelija. Tykkäsi kovasti ja laittaa sunnuntainumeroon jutun. 
Toimitamme täältä sitten kaksi lehtijuttua postitse. Toimittanette edelleen 
SRAL:n arkistoon! 73 
        Kari, OH2BP

* Tiedoksi
http://www.ess.fi/?article=326762
Napsahti näköjään  mestaruus naapuriin, pääsen radio-ohjelmaan ¨melkein sukua julkkikselle¨
Pertti, OG2M

* Etelä-Suomen sanomat tietää kertoa, että ”lahtelainen voitti Joensuussa järjestetyissä radioamatöörien suomenmestaruuskilpailuissa kahdessa kilpailusarjassa kultaa ja hopeaa.

Onnea Lahti, nyt teillä on sekä maailman, että Suomen paras radioamatööri!
Jukka, OH6MWQ

* Kommentoin, koska olin mukana, SM-Kalakukossa. Muutenhan asia ei mulle kuuluisi. Arvostan myös järjestäjien näkemää vaivaa – toisten puolesta, ja miksei ittensäkin edestä. Katoavaa OH-perinnettä. 
        Ilkka, OH1WZ

* Yksinkertaisesti: kisan (tapahtuman) järjestäjä, joka vaivan näkee saa valita tämänkin puolen, kuten laatia säännöt jne. Siinä jos töpeksii, kansa äänestää VFO:lla. Yleisölle pitää asiat uutisoida eri tavalla, ja siinäkään ei minusta ole tässä epäonnistuttu. Kissa pöydälle. 73,
Pertti OH5TQ

* Näitä juttuja lukioessa tulee mieleen vanha palokuntalainen tokaisu ”Väärin sammutettu!”
Ehkä olen naivi, kun kuvittelen, että ainakin yksi radioamatöörikilpailujen tarkoituksista on aktiviteetin ylläpitäminen.

Jos joku käyttäjäystävällisempien sääntöjen ja raflaavamman tiedotuksen avulla aikaansaa lisää aktiviteetia, eikö tämä ole hyvä asia?
Paul, OH3LWR

* Loistavaa että P-Karjalasta löytyy aktiivisuutta myös kilpailutouhuissa.
Digimodeharjoitukset sekä pv:n käskemänä että mpk-harjoituksena ovat
tuossa seurassa olleet aina hienoja kokemuksia. Tosi ratevaa porukkaa.
Ei pidä moittia…..vaan viihtyä.
Jartsu, OH5ZN

* Juuri näin. Tulosten julkaisu laajalti maakuntalehdissä oli hieno veto.
Minultakin on sen perusteella pari radioasioissa täyttä ummikkoa ihmistä kysellyt touhusta ja olen vastaillut parhaani mukaan, sekä esitellyt vaatimattoman asemani toimintaa. Jos hyvin käy, niin kesälomakauden jälkeen on koulutettavia. Ehkä enemmänkin kuin kaksi, kunhan sana vielä leviää.

OH7AB on mielestäni toiminut esimerkillisesti tavalla, josta on hyötyä harrasteelle valtakunnallisesti. Toimijat voivat löytyä yhdestä tietystä maakunnasta, mutta signaalit kulkevat vapaasti. Suosittelen närästyslääkkeen ottamista niille, jotka eivät tätä ymmärrä.

-Elämä on siirtymistä prosessista toiseen-
Tuure, OH3HQA

* Harmittelisin ja pohtisin, miksei väkeä riittänyt nuorisosarjoihin, vaikka sillä rintamalla liittokin kai satsaa enemmän kuin koskaan? (Kai ne Nipalta ostetut CW C-kasetit oli helpompi tehdä ja myydä kuin nykyään yrittää kaupata harrastetta. Ja mielessäni olen pohtinut, miltä kerhojen wanhoista kouluttajista tuntuu, kai he aikanaan saivat samaa tukea keskusjärjestöltä kuin nykykouluttajat?) 
        Ilkka, OH1WZ 


*Mahtava Kalakukko!
BerttaUrhon biimi ilimoo jo viilsi, ilimoo jo viilsi.
Kolmvaehepoveri pöyvällä kiilsi, Mahtava Kalakukko!
Kaekki sinne riensi, kuin mottimehtään, kuin mottimehtään.
Bandilta poies jää ei kekkään, Mahtava Kalakukko!
E-mailit kertoivat: ”Bandille käy tie!”
Jotkunnii kerskuivat: ”Mestaruuven vien!”
Tunnelma olj siellä lupsakka heti, lupsakka heti!
Mestaruustaistoon immeiset veti Mahtava Kalakukko!
Pile-Up -lehti

* SAC 2011 kesäleiri-info
Tule SRAL:n kesäleirille kuulemaan lisää. Kun näet siellä SAC 2011 t-paidalla varustetun hemmon haahuilevan, tartu t-paidan lyhyeen hihaan, ja liity tunnelmaan. Koska voittomme on jo etukäteen selvä, opettelemme yhdessä voitontansseja,
korrekteja ilmaisuja bandilla käytettäväksi (yhteydenpito SM-kavereihin) ja luemme loitsut auringonpilkuille. Tarvittaessa voimme keskustella myös voittomarginaalista ja millä lokiohjelmalla siihen parhaiten pääsemme. Teemme ilmaveivejä keväisten Suomen mestareiden kunniaksi. Myös RTTY-sellaisten. Ad-hoc kisastudiokin saattaa järjestyä leirille, ja CCF:n sinne sponsaamat Vichyt. Seuraa siis silmä kovana CCF-aktiiveja leirillä, tai ole yksi heistä ja ilmottaudu OH7WV:lle.
Myös meilireflektoria kannattaa skannata, vaikka siten skimmerillä. SAC 2011 T-paidan saat pitää, jos tuut SAC 2011 leiripropagandakoneiston osaksi.
Pile-up -lehti

* SRAL Hallituksen kannattaisi seurata mitä kotimaisten kilpailujen rintamalla tapahtuu:

OH7AB’n Kalakukon järjestelyt olivat huippuluokkaa, enkä tätä nyt suinkaan suitsuta siitä syystä, että sattumoisin voitin kisassa parin luokan Suomen Mestaruuden.

Siellä se SRAL vaan satsaa rahaa kaikenalaiseen nuorisotoimintaan (so. kouluttaa lapsisotilaita kokousten etupenkiin äänestämään annetun ohjeistuksen mukaisesti) ja nyt juuri ajankohtaisena hankkeena ja uutena menoeränä palkataan kilpailumanageri hoitamaan asioita.

Tästä managerin valinnasta on kyllä ’tullut palautetta’ hallitukselle, mutta jukuripäät tietysti siellä tekevät halunsa mukaan. Näinhän tätä Liittoa on johdettu jo vuosia Lehdon johdolla.

Pohjois-Karjalan Radiokerho OH7AB tekee erinoimaista työtä ja nostaa kotimaan kilpailuaktiviteettia uusiin sfäärfeihin ja kaikki tämä ilman Liitolle aiheutettuja kustannuksia.

Kiitos OH7AB:lle uraauurtavasta ponnistuksesta – SRAL ota oppia tästä.

Ehdotan, että SRAL kotimaan kisojen aktivitointiprojekti ja miehitys toteutetaan OH7AB-konseptin kokemusten ja näytön perusteella.

Hirvonen, OH2BP

* (K.S.Sainion muistokilpailu) Ei siis oltu lähelläkään Kalakukon lukemia mutta tämä on ollut havaittavissa jo monena vuotena. Pääsiäispyhät antavat hyvän sauman osallistumiseen. Lisäksi ansiokkaalla markkinoinnilla on saatu lisää porukkaa kiinnostumaan Kalakukosta. Markkinointi-iskut on toteutettu nyt kaksi kertaa. Kiitokset ja onnittelut siitä työstä OH7AB:lle.

Kisojen hauskuus on pääasiassa kiinni osallistumisesta. Jos me mennään mukaan sen sijaan että synkistellään, niin muuta ei tarvita.

Mainittakoon myös, että hyvien kelien vallitessa ei tarvita isoja antenneja. Myöskin 100 watin ja ison tehon kusoerot tasoittuvat, varsinkin CW:llä. Muistakaa myös 40:n laaja SSB-bandi, sinne sopii pikkutehollakin nykyään sekaan.

Ei ole omaa kokemusta, mutta muutamia heikkoja vasta-asemia pääsiäisenä höröstellessä tuli mieleen, että tuota QRP- tai mobiletouhua vois jotenkin aktivoida. Se vaikuttaa hauskalta hommalta. Puhumattakaan Jarin OH6DC:n omintakeisista tzydeemeistä http://sites.google.com/site/oh6dccw/
Tomi, OH6EI

* Joo-o, peilaan OH6EI:tä. Sainio oli juuri samaan aikaan kun piti seistä olla hommissa, vasta iltapäivällä pääsin kotio. Jotkut vaan aina synkistelevät ja taivastelevat millon mitäkin. Itse en tommoisesta paljoa perusta. Arvostan kun Kalakukkoon oli vaivaa nähty ja porukka jaksaa olla aktiivisia.
Nuoriakin tulee mukaan ja kaikki kunnia heille joilla riittää koulutukseenkin aikaa. Normikontesteri taitaa pyöriä omissa tekemissä, jotenka tulee arvostaa ei arvostella kouluttajia.

Kuullaan bandilla tai pile upsissa ihan sama- EIKÄ synkistellä tässä maassa enää YHTÄÄÄÄÄN, meillä on myös tekijöitä- elikkä  KULTAMITALIMIEHIÄ!
Vexi, OH3LB

* Tervehys kuin tuulahdus!
Suuret kiitokset tiedoista, FB!
Laitoin CW-kisasta huomioita. Oli erittäin hienojuttu että voi katsella mitä kukin oli workkinut, tnx!!

Julki myös lähettämättät ja checklokit, ei jää arvailun varaan mitään
Toinen vaihtoehto olisi, ei julkaista mitään (”Menneisyyden vangit” Hi!)

Kilpailusanoma saisi olla vaikeampi. Nykyinen on liian helppo voi esim nauhoituksesta tarkistaa QSOt. Esim. itselläni eka QSO olisi tullut oikein, jos olisin nauhoittanut, hi! Sanomaksi esim RST ja kiertävä ryhmä. 599 q2we5 olisi vaikeampi
OH-CW kisoissa on osanottajia vähän joten pitäisi olla jotain tekemistä eikä pelkkää CQta Samalla tarkkuuta sanoman vaihtoon
Tämä huomio ja palaute oli mahdollista VAIN sen sen takia että Kalakukko-kisan tuloksia voi vapaasti tarkastella
Suuret kiitokset OH7AB:n porukalle toivottaa
Reiska OH1TN (OH5UFO)

* Hei!
Oli minulla siellä näppäilyvirhe, OH8FKU-OH7FKU, mikä harmitti eniten! Lokien mukaan toimitaan.
Kiitokset vielä kisasta ja nopeasta toiminnasta lokien käsittelyssä.
Ja vuoden päästä katsotaan…………….
        Ville, OH6QR

* Tervehdys!
On hienoa saavuttaa hopeasija SM-kilpailussa. Kisa antoi jälleen uskoa siihen, että pienelläkin teholla voi saada hyviä yhteyksiä.
Kiitos mukavasta kilpailusta ja erittäin nopeasta tulosten julkaisemisesta.
Hyvää kesää, t.
Yrjö, OH8TG

*Moikka!
Hienoa, että kisaan tuli noin paljon osanottajia ja myös se on hienoa, että saitte tulokset julkistettua näin nopeasti.
Ensi vuonna uudestaan!
KIITOS ja 73!
Tony, OH1TD

* Hei!

Kiitokset kisasta ja nopeasta tulosten tarkastuksesta.
Omalta kohdaltani löysin yhden virheen, CW: QSO 017 OH3MC on dupe (011), mikä on lokissani merkittynä, mutta tarkastus ei ollut sitä huomioinut.

Terveisin (verta vuotavin sydämin, hi!)
Ville, OH6QR

* Säilytin vuosia jostain 70- tai 80-luvulla IARU contestista saamaani . Pahvissa luki, että olin voittanut OH-hamien 1. sijan – olikohan 21 Mhz bandilla band luokassa. Varma en ole, mutta epäilen olleeni ainoa osallistuja luokassani.
Voittaminenhan ei ole tärkeää, mutta osallistuminen on hauskaa. Kalakukko-kilpailuun osallistuminen vuosien (vuosikymmenten?) tauon jälkeen oli todella mukavaa.
Mobiiliworkkimista en ole harrastanut kovinkaan paljoa, mutta näyttää sitä vanhanakin .
Vielä vaan on paloa suurempaan aktiiviisuuten hamiharrastuksessa, mutta aika näyttää kuinka käy.
Kun tuo 70 lähestyy (hieman yli 3 vuoden päästä), niin väistämättä joutuu miettimään omaa asennettaan n.k. ”anomatta tulleisiin ikälisiin (kuulo-, näkö-, muisti- ja voimat heikkenevät). Se vaan on luonnonlaki, että ”älisiä” tulee. Niiden tuloa voi hidastaa esim. liikunnalla ym. aktiivilla elämällä, mutta estää niitä ei voi.
Lupsakkoo alkukesää!
Pekka, OH2BFS/m

* Hei, 
kiitos erinomaisesti järjestetystä kisasta! 
Tsekkasin tarkastusraporttini ja huomasin siellä hieman korjattavaa. Minulle oli tullut raportin mukaan kolme virhettä vastaanotetussa sanomassa. Vertasin näitä sanomia alkuperäiseen paperilokiin, ja siellä ne olivat oikein. Virheet ovat siis tulleet siinä vaiheessa, kun lähettämääni paperilokia on muutettu sähköiseen muotoon. Ensin ajattelin, että antaa tämän asian olla, mutta sitten tajusin, että tässähän on kyse myös vasta-asemien pisteistä. Eli näille asemille kuuluu viisi pistettä lisää: OH5UFO, OH7BX ja OH1WZ. 73!
Jari, OH6DC

* Kiitoksia kivasta kisasta! 73 de
Arto, OH2KW

* Tnx fb kisa – radiokelikin suosi.
Ari, OH5KUY

* Kiitokset mukavasta kisasta, oli mukava kusotella windomilla kun oli hyvät kelit ja paljon osallistujia. Yleensä varsinkin 40m on melko takkunen langalla.
            Mikko, OH8FKU

* Kiitos kisasta!
Olli, OH6CT

* Hei, SSB-lokin sain ensin katoamaan jonnekin bittiavaruuteen, jonka jäänteet löytyivät jostain N1MM luomasta *.trn tiedostosta (vähän haastetta ettei mene liian helpoksi ;)). Pieni googletus toi kuitenkin ohjeet .trn korjaamiseksi. Mukavia tarkastushetkiä!
Toni OH6TN

* Tässä olisi liitteenä logi SSB-osasta. Toivotaan että siitä saa jotain tolkkua. 73!
             Pena OH2JLN

* Kiitos mukavasta kisasta! 73!
Kim, OH6KZP

* Tarkastusraportti tervetullut, kiitoksia. Cabrillo-lokiin ei mennyt UU vaan ”001” sen sijaan, N1MM:ssä asetettu 001 UU, ehkäpä olisi pitänyt olla pelkkä UU N1MMn alkuasetuksissa..
Kiitoksia järjestelyistä. 73!
Ari, OH6MW

* Tere … Melkein kasvissyöjänä en oikein perusta kalakukosta. Mutta ei tällaisella tuloksella sitä saakaan.

Comments: long feedline makes QSOs difficult (8-store house) Hope and wish you will accept these . Kuten n„ette, 7 MC on nyt paree, koska mulla on täyspitkä antenni 40 m:lle. 73 de
Erkki, OH1UP kiva kisa.

* Kannattaa suhtautua varauksella lokin antamiin taajuuksiin. Kaikki kusot ovat 80 metrillä, tarkka taajuus heittänee. N1MM-ohjelma halusi puolet qsoista dupena, siksi poistin piste-sarakkeen.
Leevi, OH2FHN

* Kainuusta en kuullut 7 MHz:lla muita. Olin QRT 1043-1053 UTC. Jussi, OH7TE käväisi Paltamossa
pääsiäispaistilla ja teki pohjoiseen lähtöä. Moi!
Markku,OH8UV

* Kurkku kipeenä ja ääni käheenä. Pikku teholla ja pikku vehkeillä muutamia yhteyksiä. Radiona IC-7000 ja antennina Little Tarheel II. QTH Mäntyharjun Tommolansalmi. RF:ää kierteli autossa. Katossa olevat ledivalot vilkkuivat lähetyksen tahdisssa…pientä viilaamista olis.73 de
Oki, OH4MCV/m

* Kiitokset järjestäjille hienosta kisasta! Neljälläkympilläkin kuso kulki ja lokipakon poisto toi varmasti monia sunnuntaikisailijoita mukaan.73´t de
Ville, OH6QR

* Terve Minulla ei ole testiohjelmaa, kirjoitan paperilla kuin ennen vanhaa. Ajattelin olla mukana ja jaettaisiin vähän pinnoja täältä Pohjanmaalta. En piittaa pisteistä että tämä voi olla vaikkapa Checklog. 73!
Ben OH6PA

* Valitettavasti lokiohjelma ei suostu laittamaan annettua sanomaa ihan oikein! Vaan korvaa PP:n 001:llä omaan sarakkeeseensa! kaikki sanomat muotoa RS(T) XXX PP!!!
Jari, OH8

* Hei ohessa loki!
RTTY, alle 100w, ensimmäinen RTTY-kisa, uusi amatööri (lupa 02/2010). orkin kerholta kutsulla OH6K, kun ei ole tilaa 80m antennille. 73,
Kari , OH6FSG

* Sanokoon SRAL:n kaunainen hallitus mitä tahansa olette saaneet aikaan aktiviteetin nousua julistamalla SM-kisaksi…
Jos SRAL:n hallitus ei tunnusta kisaa niin mitäs siitä…kertookohan PJ seuraavalla kyselytunnilla meille kuka on se taho, joka tunnustaa esim kännykän-, saappaanheiton- ja eukonkannon SM / MM-kisat….
Naurettavaa meininkiä sanon minä…
Pitäkää lippu korkealla…
73’s xxxxx, OHxxx

* Moron vaan. Laitan nuo qso’t tulemaan noin meinasin ensin kirjottaa ne tuohenpalaan niinkuin muinoin tehtiin. Jätin kuitenkin sen ajatteluasteelle.
Pauli, OH6JAB

* En ajanut kisaa millään varsinaisella ”kisasoftalla”, vaan Turbolog IV lokisoftalla. Mukana ADIF file sekä txt file jossa sorttaus maakunta/band/time/ jossa näkyy kertoimet ja dupet jne. numero 18 jostain syystä puuttuu, mutta se on huomioitu tuloksessa, eli oikeesti QSOja 177.
Kiitoksia kivasta kisasta! 73 de
Arto, OH2KW

* Hallo! 
Olipa vähällä unehtua lähettää lokikin. Tässäpä se on liitteenä
Juhani, OH8JT

* Terve!
Ohessa viime viikon Kalakukko 2011 kisan Cabrillo-loki. Terveisin,
Timo, OH3LMG

* Tervehdys,
Ohessa kilpailulokini Kalakukkokilpailun SSB-osiosta. Tiedosto on excel-formaatissa. Muut formaatit ei ole hanskassa. Toivottavasti tästäkin selviää tulokseni. -QTH oli Puolangalla Kainuussa (KU) ruudussa KP34TT ja riginä FT-817ND kytkettynä powerilla valtakunnanverkkoon. Kilpailusarja oli QRP, max 5W. 73 de
Yrjö, OH8TG (OH8NNG)

* Hei,
Kiitti kisasta! Oli todella mukava workkia, kun vasta-asemia riitti, hi!
Mielelläni vastaanotan tarkistusraportin, semminkin, kun olin paperin ja lyijykynän kanssa liikkeellä, eikä nää Cabrillot ym. ole ihan auennut… ;-) Toivottavasti tällainen txt-tiedosto toimii? 73 & CUL! de
Marita, OH5KIZ

* Moi ja kiitos hienosta kilpailusta. oli pitkästä aikaa varsin mukavasti ja 40 m kelit olivat myös erinomaiset. Ohessa SSB-osan lokini (ASCII) ja yhteenvetoarkki. Terveisin ja 73,
Pasi, OH2MZB

* Kiitos kivasta kisasta. 73 de
Erkki, OH1UP

* Kiva kisa ja 40m oli yllättävän hyvä. Aktiviteetti OH7 Pohjois-Karjalasta oli ufb. Samoin VA-antavia asemia oli runsaasti. Lisää tällaista!
Jari, OH1BOI

* Tässä tää logi 100W luokkaan. Olipa työlästä, koska N1MM vistabugin takia ohjelma avautui näyttöruudulla jota ei oltu läppäriin edes kytketty. Lisä Näyttö oletus jää päälle oletuksena ja sitä ei saa korjattua. No manuaalilogin pidoksi meni ja kirjoituksesti näin jälkikäteen sekä cw (oi3V) ja tämä. Kiitokset kisasta.
Veikko, OH3LB

* Hei!
Aina yhtä mukava olla mukana Kalakukko-kilpailussa!!
Keväisin 73/88
Ragny/OH6LRL

* Olin mukana yhden tunnin ja transceiveri FT-897 100 wattia Butternuttiin. Perusluokassa 40 metrin SSB Lokiohjelman kello ei toiminut, huomasin sen kun seinäkello oli 5 minuuttia yli yksitoista suomenaikaa. Muuten oli pitkästä aikaa mukava kilpailu, vaikka jo ikä painaa ja saa aikaan kaikenlaista kohellusta esim. AGC oli poispäältä ja se aiheutti hieman säröä vasta-asemien signaaleihin. 73 de
Tuomo, OH2NAF

* Hei ja kiitos mukavasta kisasta, joka oli elämäni ensimmäinen! Eipä noita kusojakaan ole vielä montaa kaiken kaikkiaan.
Kisa QTH: Bomba, Nurmes, Pohjois-Karjala. Terveisin
Sari, OH2FVI

* Ohjelma jolla ASCII-sotkun sain aikaan on Fintest, pisteitä en laskenut. taas kivasta kisasta ja yrityksestä nostaa kotimaan kisojen arvostusta ja kilpailijoiden lukumäärää. Kyllä kisassa oli taas mukana ihan uusia kutsuja ja muutama vanhakin taas palannut osallistujaksi.
Omat suunnitelmat meni uusiksi viime hetkillä, piti olla multi/multi , mutta ei ollutkaan. Hyvin oli 40m kotimaan keliä, kuin näillä pilkuilla yleensä on.
Pertti, OH5TQ

* Hei,
ja kiitos kivasta kisasta!
Simo, OH2HAN

* Kiitos mukavasta kisasta!
73, Kim OH6KZP

* Tervehdys Yyteristä! 
Ohessa Suomen mest-lokini, ohjelman kanssa oli vaikeuksia, sri. Olin myös 40 metrillä ja se ei näy lokissa. 
Ehkä lokini kelpaa ainakin tarkistuslokiksi? 73 de
Martti, OH1OR (81v.)

* Tervehdys Anastuksen kaapunnista!
Liitteenä Excel tiedosto, jossa on ssb kilpailun loki, jossa pidin peräti 17 QSOa. En muista milloin olen edellisen kerran osallistunut ko. kisaan. Ihan mukava kokemus pitkästa aikaa.
73 ja hyvää kesän alkua!
Pekka, OH2BFS

* Tervehdys
Olimme juuri lähdössä matkalle Sloveniaan ja pidimme vaan muutaman yhteyden kumpikin. En enää muista kuinka gabrillo lökeja tehdään joten pistän vaan tarkistusta varten omani ja Mayan lokilistat.
KIITOKSIA JA KUULEMIIN QTH SALO SUOMUSJÄRVI KITULA PWR 100W
ANT.DIPOLI
TEUKKA JA MAYA (OH1BV ja OH1MK)

* Terve!
Kokeilin ensimmäistä kertaa sähköistä lokia kontestissa, kyllä oli takkuista. Mökiltä blokkailin asemia, yleisluokka, tehoa 100 w, carolina windom antenni ja seinäsähkö käytettävissä. Melkoisen ihmettelyn jälkeen sain väännettyä lokista ADIF-tiedoston, lieneekö kelvollinen.
Kaunista kevättä! 73 de
Matti, OH4MM

* Kiitos kivasta kisasta! 7 Mhz oli auki kuin ”ennen vanhaan”. Mukava, että paperiloki vielä kelpaa!
Markku, OH4RW

* Moi,
Pahoittelen viimetippaan jäämistä. Unohdin lokit mökille ja kävin vasta eilen illalla hakemassa.

Minun osaltani kisa jäi lähinnä kokeiluksi, mutta ehkä tulevaisuudessa kokemuksen myötä sitten yhteyksiäkin alkaa kertymään enemmän.

Liitteenä ovat lokit SSB ja RTTY osuuksista.
En tiedä ovatko ne missään virallisessa standardimuodossa. En saanut kisaohjelmia toimimaan kunnolla Kalakukon kanssa (Kalakukkoa kun ei löytynyt niistä valmiiksi), joten RTTY osuuden loki on suunnilleen sellainen millaisena sen MMTTY:stä sain ulos ja SSB osuuden lokin olen sitten muotoillut käsin vastaavanlaiseksi.

Tulevia kisoja ajatellen olisi mukava, jos tällaisille kilpailuissa aloitteleville olisi rautalankaohjeet nähtävillä siitä miten jonkun kisaohjelman saisi tekemään edes suht järkevää lokia kotimaan kilpailuista. 73 de
Reijo, OH7GGX

* Hei ja kiitos kun järjestitte kivan kontestin!
Olin mukana mökiltä vuosien tauon jälkeen. 73!
Karkka, OH2PQ

* Terve!
Pekka OH7MRU ajoi Riksun kolmosten kerhon OH3AD asemalta kalakukon ja osallistuu kisaan perusluokan sarjassa. Käytössä oli ainoastaan epämääräinen ja hyvin epävireinen pitkälanka ja häiriö taso molemmilla bandeilla 9 – 9+20db, sekä kaiken lisäksi rigin antenniliittimessä oli jotain vikaa ja lähetys pätki tämän tästä. FB suoritus OM Pekalta
silti näissä olosuhteissa. Logissa voi kellonajat jossain kohtaa heittää jonkun minuutin, koska käytössä ollut pieni digitaalikello taisi saada vähän RF:ää sisuksiin… kiitos epävireisen antennin… 73 ja kiitos kisasta,
Jukka, OH3JP
OH3AD:n kontestimanageri

* Moi.
Eka kerta kisaamassa, siksi paperiloki virheitä on varmaan.
Palautetta voi antaa omakutsu toimii.
Risto, OH6FTR

* Kiitokset Pohjois-Karjalan radioamatööreille, teillä on tekemisen meininki.
Esimerkillistä toimintaa! Itselläni jäi kisan ajaminen kesken perheessä
sattuneen odottamattoman tapahtuman vuoksi, mutta väljennetyn tulkinnan
ansiosta pitämäni yhteydet tulivat varmaan rekisteröidyiksi ja vasta-asemat
saivat pisteensä neljälläkympillä jota vorkiskelin. Jos luoja suo ja
viskaalit sallii, niin varmaan tavataan samoissa merkeissä
tulevaisuudessakin.

Kaikilla ei meno ole yhtä reilua. Eräät pillipiiparit vaan keittävät sappee
niin että se vaikuttaa jo kesäleiripaikan valintaankin ;) Hyi.
Tuure, OH3HQA

* Hei!
Kiitokset kisasta ja nopeasta tulosten tarkastuksesta.
Omalta kohdaltani löysin yhden virheen, CW:

QSO 017 OH3MC on dupe (011), mikä on lokissani merkittynä, mutta
tarkastus ei ollut sitä huomioinut.

Terveisin (verta vuotavin sydämin, hi!)
Ville, OH6QR

* Terve
Kiinnostaisi tietää, keitä muita oli lisäkseni maakunnasta KL, kun käsittääkseni, jos osasin tulkita oikein tarkistuslokia, en saanut hyvityspisteitä omasta maakunnasta. Enkä löytänyt tuloksista muita osallistujia, jotka olisivat olleet Kymenlaaksosta RTTY:llä.
Ja kiitos nopeasta tarkistuksesta.
Jaska, OH5UX

* Ohessa tarkistuslokit.
Linukka hajosi kahdeksaltakympiltä puolessavälissä.. 73,
Timo, OH1NX

* Hatunnoston aika
Kiitos – erittäin hyvä ja nopea tulospalvelu – tässä SRALlille mallia kuinka asiat tuklisi hoitaa.73              Kari OH2BP

* Kalakukon 2011 joka kuitenkin oli 1. Suomen Mestaruuskisa. Olin minäkin mukana ssb:llä kisassa kutsulla OH5R luokka oli 40m single. Siellä kuunneltuna ainakin OH9R ( tunnettu myös kutsulla OH9RI) ja OH2BP voisin olettaa olleen samassa luokassa, koska ahkerasti kutsuttiin ja juoksevat numerot oli samoilla kymmenillä kaiken aikaa. Jos oli myös 80 mukana oli juokseva numero toisilla kymmenillä tai jopa sadalla.

Eka tunti oli selvästi heikompi yhteyksien kuin kertoimien suhteen, hyvää OH keliä oli kaiken aikaa. Oletan että vanhasta muistista ei 40m pidetty helppona OH bandina, jota se näillä pilkuilla jo on. Toisella tunnilla alkoi jo yhteyksiä syntyä selvästi paremmin, asemia oli yleensä bandilla.

Saattoi pohjoisesta olla hyötyä heikkoja etelän asemien työskentelyssä, ainakin ne varmaa houkutti isoilla signaaleilla vastaamaan, paremmin kuin täältä etelästä 100w signaalit, jota itse edustin. Lopussa OH7-asemien signaalit selvästi painui, olikohan syynä 3 elm yagini joka sojotti vain jenkkilän suuntaan. Kylki sinne OH7 suuntaan, jos näillä etäisyyksillä ja tuolla puomin pituudella mitään suuntakuviota syntyy.

Sitkeä huutelu 7075 toi viimeminuuteilla muutaman pienellä juoksevalla numerolla  varustetuja asemia lokiin, selvästi lokipakottomuuden syytä – ei paha.

Joensuun kerholle OH7AB onnittelut aktiivisesta kehitystyöstä kotimaan kisojen pelastamiseksi ja selvistä toimenpiteistä. Kyselyt ovat kyselyjä, ja vastauksien arvo nolla jos ne jäävät arkistoon. Joensuussa ne rohkeasti ja mielikuvitusta käyttäen heti toteutettiin – hienoa. 73,
Pertti OH5TQ

* Tervehdys Oulusta,
Kiitos tarkistuslokista. Siihen minulla ei ole huomautettavaa. Yksi virhe oli löytynyt, mutta sen aiheuttamalla pistemenetyksellä ei ole vaikutusta lopputulokseen.

Yksi kysymys minulla olisi, nimittäin se, että olinko ainoa kilpailija Kainuusta (KU)? Pikaisen tarkistuksen perusteella en löytänyt muita Kainuun workkijoita. Muistaakseni maakunnan ainoalle työskentelijälle luvattiin  joitakin hyvityspisteitä, tosin pisteiden määrästä ei säännöissä ollut mainintaa.
Parhaat terveiset…73!
Yrjö, OH8TG

* Ei valittamista. Kyllä olette tehneet loistavaa työtä!
Seppo, OH3LS